Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 26g191kcal0.3g0.1g21.4g0g
Sokeri 15g61kcal0g14.9g0g0g
Muna, annos 60g11g9kcal0.8g0.1g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g78kcal2.3g16g0.3g0.8g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 11g35kcal0g8.6g0g0.1g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Raparperi 88g30kcal0.6g4.8g0.1g1.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 35g23kcal1.1g1.7g1.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.8g7kcal0g1.7g0g0g
Sokeri15g61kcal0g14.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana451g992kcal10.2g126.2g47.2g4.2g
Valittu annoskoko226g496kcal5.1g63.1g23.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna113g248kcal2.6g31.6g11.8g1.1g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234205