Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Peruna, punnittu kuorineen 280g181kcal4.5g36.9g0.5g2.4g
Porkkana 280g91kcal1.7g15.5g0.6g7.1g
Paistijauheliha nauta 5%1119g1443kcal232.7g0g55.9g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.8g7.8kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa280g839kcal64.3g0g64.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4508g5275kcal614.2g133.8g244g30g
Valittu annoskoko2254g2638kcal307.1g66.9g122g15g
Annoskoko puolitettuna1127g1319kcal153.6g33.5g61g7.5g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794