Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 526g3815kcal6.3g2.1g427.6g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 48g197kcal1.5g47g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 408g513kcal44.9g1.1g36.8g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g554g3322kcal132.9g36.5g299g0g
Leivinjauhe 14g24kcal0.7g5.2g0g0.1g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 353g1165kcal7.1g10.6g123.5g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl62g399kcal8.7g2.1g39.2g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g291g453kcal1.2g110.4g0.9g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4512g19775kcal406.6g430g1854g4.8g
Valittu annoskoko2256g9888kcal203.3g215g927g2.4g
Annoskoko puolitettuna1128g4944kcal101.7g107.5g463.5g1.2g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223