Mustikkamuffinsit murupäällisellä

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda.

Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, jugutti ja kananmuna.

Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin, älä enempää.

Kääntele joukkoon jauhossa pyöräytetyt pakastemustikat.

Jaa taikina 8 tukevaan muffinsivuokaan.

Sekoita jauho, sokeri ja kaneli.

Lisää joukkoon 2 rkl pehmeää voita pieninä palasina ja nypi muruiksi.

Lisää muru muffinsien päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kohonneet, ruskettuneet hieman päältä ja kypsiä myös sisältä.

Älä paista liian kuiviksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 57 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.8g0.7g2g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Mustikka metsä- 38g17kcal0.2g2.4g0.2g1.2g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Voi suolaton 7g51kcal0.1g0g5.7g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 38g13kcal1.1g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana453g1271kcal20.4g202.6g38.8g7.2g
Valittu annoskoko226g635kcal10.2g101.3g19.4g3.6g
Annoskoko puolitettuna113g318kcal5.1g50.7g9.7g1.8g
Arvot/100g100g281kcal4.5g44.7g8.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=225458