Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 58g413kcal0.4g0.2g46.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen698g230kcal23g34.2g0g0g
Hiiva 58g43kcal7.6g0.6g0.2g4g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki233g130kcal19.8g11.6g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1210g4150kcal123.3g846.7g14.5g42.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4536g9935kcal348.2g1786.6g123.4g92.6g
Valittu annoskoko2268g4967kcal174.1g893.3g61.7g46.3g
Annoskoko puolitettuna1134g2484kcal87.1g446.7g30.9g23.2g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567