Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g752g153kcal4.5g28.6g2.3g10.5g
Sipuli (kuorittu)181g49kcal2.3g8.7g0.4g3.1g
Valkosipuli 60g65kcal4.8g9.8g0.4g1.3g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g60g15kcal0.2g5.2g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 1203g2385kcal31.6g9.3g233.4g80.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4536g5332kcal86.8g123.2g473g191g
Valittu annoskoko2268g2666kcal43.4g61.6g236.5g95.5g
Annoskoko puolitettuna1134g1333kcal21.7g30.8g118.3g47.8g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081