Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen47g338kcal0.5g0.5g37.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai47g164kcal5.6g33.3g1g1.4g
Luumu kivetön, kuivattu 47g96kcal2g17.6g0.4g4g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g39g55kcal4.8g0.1g4g0g
Sokeri 47g190kcal0g46.9g0g0g
Leivinjauhe 1.2g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana455g1690kcal26g197.6g85.8g10.8g
Valittu annoskoko228g845kcal13g98.8g42.9g5.4g
Annoskoko puolitettuna114g423kcal6.5g49.4g21.5g2.7g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278