Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g125kcal14.3g0g7.5g0g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Makaroni, keitetty, suolaa 33g32kcal1g6.4g0.1g0.3g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 75g22kcal0.4g4g0.2g1.4g
Smetana, rasvaa n. 40 % 19g73kcal0.4g0.4g7.9g0g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Juustoraaste emmental punaleima19g73kcal5.4g0g5.6g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1.4g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana456g656kcal43.4g22.4g42.6g3.8g
Valittu annoskoko228g328kcal21.7g11.2g21.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna114g164kcal10.9g5.6g10.7g1g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429