Punainen linssikeitto

Hienonna sipuli (2 kpl) ja valkosipulinkynnet (2 kpl).

Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi.

Kuullota sipulit ja paprika öljyssä (2 rkl) Lisää joukkoon vesi (1 l), liemikuutiot (2 kpl) ja huuhdotut linssit (3 dl) Keitä noin 20 min., kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää tomaattimurska (1 tlk) ja mausteet.

Soseuta vähän, kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki! Lisää pari nokaretta sulatejuustoa.

Makean chilikastikkeen voit korvata chilijauheella.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Megi70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green28g92kcal6.8g13.8g0.3g3.4g
Sipuli 12g3.7kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.1g0g0g
Paprika vihreä 19g4.1kcal0.2g0.5g0.1g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska 45g13kcal0.3g2.4g0.1g0.9g
Soijakastike 2g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g4.5g8.6kcal0g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana457g308kcal15.4g39.4g7.8g9.8g
Valittu annoskoko228g154kcal7.7g19.7g3.9g4.9g
Annoskoko puolitettuna114g77kcal3.9g9.9g2g2.5g
Arvot/100g100g68kcal3.4g8.6g1.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=363614