Bataattivuoka kevyesti

Paista kalkkunan jauheliha 400g ja sipuli pannulla kypsäksi ilman rasvoja.

Keitä kuorittu bataatti 200g pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.

Tee bataattisosetta.

Kaada bataattisoseeseen paistettu jauheliha ja sipulit.

Sekoita ja mausta suolalla, valkopippurilla (varovaisesti) ja hieman currya.

Lisää kananmunat annokseen.

Kaada seos uunivuokaan ja uuniin max 200astetta.

Ei kauan aikaa, sillä makujen on tarkoitus yhdistyä ja munat kypsyä.

Ja tässä ei ole tarkoituksella perunaa mukana, mikä kyllä sitoisi tämän.

Eikä jauhoja.

Maustaminen on homman a ja o. Bataatti on makeaa ja mausteet tuovat siitä hyvän sweet and sour makuisen :)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Supertiger
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 600g486kcal9.4g101g0.3g18g
Kalkkunan paistijauheliha, rasvaa 7% (Kariniemi), annos 400g1200g1680kcal228g0g84g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Kananmuna kuorineen punnittu360g454kcal39.6g1.1g32.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4560g5303kcal557.2g215.8g233.8g40g
Valittu annoskoko2280g2652kcal278.6g107.9g116.9g20g
Annoskoko puolitettuna1140g1326kcal139.3g54g58.5g10g
Arvot/100g100g116kcal12.2g4.7g5.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440339