Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 562g428kcal10.6g87.1g1.1g5.6g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)337g624kcal37.1g18.6g43.9g0.7g
Porkkana 169g55kcal1g9.4g0.3g4.3g
Keittojuures, Pirkka112g28kcal1.1g5.1g0.3g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr10g28kcal0.8g1g2.4g0.2g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Tomaattipyree,euroshopper39g32kcal1.3g7.5g0.4g0g
Flora ruoka kevyt & paksu141g84kcal1.4g6.3g5.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 843g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 16g139kcal0g0g15.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4572g2868kcal108g275.4g139.6g23.6g
Valittu annoskoko2286g1434kcal54g137.7g69.8g11.8g
Annoskoko puolitettuna1143g717kcal27g68.9g34.9g5.9g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073