Kahden tähkän aamupala

Etkö saa tarpeeksi kuituja? Kokeile tätä aamupalaa, niin saat kerralla parikin tähkää!

Keitä puuro leseistä ja Isoista kaurahiutaleista.

Isojen kaurahiutaleiden etu on, että rakenne jää pehmeäksi, puurosta ei tule liimaista liisteriä.

Keittoaika on hieman pitempi (n. 15 min) kuin pienempien hiutaleiden kohdalla, mutta maku ja rakenne on parempi!

Leseet ja hiutaleet saavat kiehua yhdessä.

Lisää kypsään puuroon juuri ennen tarjoilua 1 rkl vehnänalkiorouhetta ja sekoita se puuron joukkoon.

Kaada lautaselle myös vähäkalorista marjakeittoa.

Parasta leipää on perinteinen "leipomoleipä", puhtaasta rukiista leivottu ruisleipä.

Voit paloitella leivän neljään osaan ja pakastaa, niin leipä ei ehdi kuivua.

Leikkaa pari ohutta, keskikokoista siivua, päällystä sipaisulla margariinia ja haluamillasi päällysteillä.

Itse suosin täysrasvaista juustoa maun vuoksi.

Syön sitä päivässä niin vähän, että pieni annos täysrasvaista juustoa ei merkitse laihdutuksessa paljonkaan.

Mieluummin nautin hyvästä mausta kuin söisin ison annoksen pahaa kumijuustoa.

Tee on hyvin kevyttä juomaa, ja jos haudutat teen teekannussa, riittää 0,5 tl hunajaa tai sokeria makeuttamaan koko kannullisen.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 655 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 12g38kcal0.1g9.3g0g0g
Mustikkakeitto (Valio), annos 100g357g29kcal0g7.1g0g0g
Tee 1574g3.8kcal0.9g0g0g0g
Vehnänalkio, 1 rkl14g45kcal4.1g4.6g1.1g2g
Becel kasvirasvalevite 35%, leivällä yleensä n. 10g3.5g11kcal0g0.1g1.3g0g
Ruisleipä, perinteinen, vesi, ruisjauho 122g276kcal8.2g49.9g1.7g13.5g
Iso Kaurahiutale Myllyn Paras 40 g105g367kcal14.7g58.8g7.9g10.5g
Kauralese 53g189kcal9.4g23.9g4g9.2g
Juusto, gouda / salaneuvos rasvaa 28-30 %, rasvaa 48 % kuivapainosta, keskiarvo 53g197kcal12.3g0g16.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4585g2310kcal99.4g307.4g64.6g70.4g
Valittu annoskoko2293g1155kcal49.7g153.7g32.3g35.2g
Annoskoko puolitettuna1146g578kcal24.9g76.9g16.2g17.6g
Arvot/100g100g50kcal2.2g6.7g1.4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=86110