Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 14g3.4kcal0.3g0.3g0g0.3g
Lihaliemikuutio Maggi0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Vesi5.3g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%3.5g5.6kcal0.1g0.1g0.5g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g19kcal0.8g0.8g1g0.6g
Valittu annoskoko23g10kcal0.4g0.4g0.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna12g5kcal0.2g0.2g0.3g0.2g
Arvot/100g100g41kcal1.7g1.7g2.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138871