Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g4.6g16kcal0.6g3.1g0.1g0.2g
Kurpitsansiemen, Risetti2.1g12kcal0.4g0.9g0.8g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 1.4g10kcal0.4g0.1g0.8g0.2g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g0.8g5.5kcal0.1g0.1g0.6g0g
Hasselpähkinä 1.4g9kcal0.2g0g0.9g0.2g
Pellavansiemen kokonainen 0.7g3.6kcal0.1g0g0.3g0.2g
Auringonkukansiemen 1.4g8.4kcal0.3g0.2g0.7g0.1g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g127kcal4.2g8.8g8.4g1.8g
Valittu annoskoko23g64kcal2.1g4.4g4.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna12g32kcal1.1g2.2g2.1g0.5g
Arvot/100g100g277kcal9.1g19.1g18.3g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305