Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle16g20kcal1g3.1g0.5g0.8g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 4.7g1.3kcal0g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy 0.6g5.2kcal0g0g0.6g0g
Valkosipuli 0.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Chili paprika punainen1.8g0.7kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana47g56kcal2g7g2.2g1.8g
Valittu annoskoko23g28kcal1g3.5g1.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna12g14kcal0.5g1.8g0.6g0.5g
Arvot/100g100g121kcal4.3g15g4.7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503