Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)3.5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy 0.2g1.6kcal0g0g0.2g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 7g10kcal0.7g0.1g0.8g0g
Tomaattimurska 2.8g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g5.9g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Soijakastike 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Punaviini 1.2g0.8kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana47g34kcal1.6g1.4g2g0.6g
Valittu annoskoko23g17kcal0.8g0.7g1g0.3g
Annoskoko puolitettuna12g9kcal0.4g0.4g0.5g0.2g
Arvot/100g100g73kcal3.4g3g4.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424