Paleo lasagna

Paleo Lasagna

* keskikokoinen luomubataatti
* 500 g jauhelihaa
* tomaattimurskaa
* ketsuppia
* suolaa, voita

Kuori bataatti ja leikkaa veitsellä ohuiksi kiekoiksi, n. 1-2mm paksuisia.

Jätä odottelemaan.

Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon hyvä loraus tomaattimurskaa.

Itse käytin yrteillä maustettua.

Mausta suolalla ja jos haluat, jollain hottiksella.

Jätä venttailemaan ja valmista valkokastike (Kamala nimi, yök. Looran kanssa samaa sarjaa.).

Lumikki (eli valkokastike *puist*)

* 3 rkl voita
* 2 rkl kookosjauhoa
* 4 dl kookosmaitoa tai -kermaa
* suolaa

Sulata voi kattilassa ja lisää siihen jauhot, pyörittele hetki.

Lisää kookosmaito tai -kerma ja keittele reilut viitisen minuuttia.

Mausta suolalla.

Kokoa lasagna:

vuoraa lasagnevuoan pohja bataattiviipaleilla ja levitä päälle lihatomaattikastiketta.

Kaada päälle kolmannes lumikista.

Toista kolmesti ja ripottele vielä viimeisen valkokastikekerroksen päälle ensin kookosjauhoa ja sitten ravintohiivaa.

Paista n. 225 asteessa n. tunti.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 334 grammaa

Tropponora
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 8.4g6.8kcal0.1g1.4g0g0.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha5.6g9kcal1.1g0g0.6g0g
Pirkka luomu tomaattimurska2.8g0.8kcal0g0.2g0g0g
Voi 0.6g4.1kcal0g0g0.5g0g
Kookosjauho, rkl (Tropicai), annos 14g0.4g1kcal0.1g0.1g0g0.2g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g5.6g11kcal0.2g0.2g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana47g65kcal3g3.8g4.2g1g
Valittu annoskoko23g33kcal1.5g1.9g2.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna12g16kcal0.8g1g1.1g0.3g
Arvot/100g100g140kcal6.4g8.1g9g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=205134