Kukkakaaligratiini

Puolikas kukkakaali
Gratiinikastike
1-2 rkl juoksevaa margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
1/4 pkt (à 250 g) Koskenlaskija-sulatejuustoa, perinteinen
1/2 tl kuminaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kypsennä ne höyryssä tai suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi.

Kypsymisaika on noin 10 minuuttia.

2. Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot.

Kaada joukkoon puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi.

Lisää loppu maito ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee.

3. Lisää paloiteltu juusto kattilaan ja anna juuston sulaa.

Mausta kastike kuminalla, suolalla ja mustapippurilla.

4. Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle.

Gratinoi uunin grillivastuksen alla 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa lisäksi paistettuja grillimakkaroita tai tarjoa sellaisenaan kasvisruokana.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 338 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 14g3.4kcal0.3g0.3g0g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen7g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g2.3g6.4kcal0.4g0g0.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.4g1.2kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana48g27kcal1.8g1.6g1g0.6g
Valittu annoskoko24g13kcal0.9g0.8g0.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna12g7kcal0.5g0.4g0.3g0.2g
Arvot/100g100g56kcal3.8g3.4g2.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132495