Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 5.9g4.5kcal0.1g0.9g0g0.1g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)3.5g6.5kcal0.4g0.2g0.5g0g
Porkkana 1.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Keittojuures, Pirkka1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree,euroshopper0.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu1.5g0.9kcal0g0.1g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 8.8g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana48g30kcal1g3g1.6g0.2g
Valittu annoskoko24g15kcal0.5g1.5g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna12g8kcal0.3g0.8g0.4g0.1g
Arvot/100g100g63kcal2.1g6.3g3.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073