Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Punajuuri 38g14kcal0.4g2.6g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g1.3g3.3kcal0.1g0g0.3g0g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste3.8g28kcal0g0g3.1g0g
Risottoriisi (Pirkka)25g83kcal1.7g20g0.1g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)13g5.6kcal0g1.4g0.1g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)2.8g0.6kcal0g0.2g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu63g38kcal0.6g2.8g2.5g0g
Aurajuusto16g53kcal3.1g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana460g464kcal12.4g56.4g21.6g2.6g
Valittu annoskoko230g232kcal6.2g28.2g10.8g1.3g
Annoskoko puolitettuna115g116kcal3.1g14.1g5.4g0.7g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=444123