Hernekeitto ala hyasintti0

Paista liha ensin uunissa 150C 3 tuntia (lapapaisti ja kylki n. 3,2kg).

Poista lihan jäähdyttyä ylimääräiset rasvat.

Laita herneet seisomaan veteen edellisiltana.

Irroita luut lihasta ja laita ne kiehumaan tilkkaseen vettä niin, että luut miltein peittyvät.

Kiehuta n. tunti, poista luut liemestä.

Lisää herneseos ja sipuli, pippuri, suola (määrä riippuu siitä, onko liha jo valmiiksi suolattu).

keitä noin tunti.

Lisää lihat keitä n. tunti.

Lisää sinappi, keitä noin 5 minuuttia.

Voit jättää keiton hautumaan kannen alle, maku vain parantuu ja vatsa sietää sitä huomattavasti paremmin.

Keitosta saat miltein rasvattoman, mikäli poistat lihojen rasvat tosi tarkasti.

Rasvat saa parhaiten poistettua liemestä, kun otat lihan ensin pois ja sitten jäähdytät liemen.

Kaikki rasva tulee pinnalle nesteen jäähdyttyä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Hyasintti0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 375g1133kcal67.2g181.9g3.8g40.1g
Sipuli 100g30kcal1.2g4.8g0.2g1.7g
Vesi1500g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.7g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Sinappi 7.5g10kcal0.3g1.1g0.4g0.1g
Lihakastike, ruskea kastike, sianlapa, ei rasvaa 325g393kcal33g7.3g25.8g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4618g3143kcal203.8g391.6g60.6g86.2g
Valittu annoskoko2309g1572kcal101.9g195.8g30.3g43.1g
Annoskoko puolitettuna1155g786kcal51g97.9g15.2g21.6g
Arvot/100g100g68kcal4.4g8.5g1.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=217662