Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g44g8.9kcal0.3g1.7g0.1g0.6g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 13g1.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki35g28kcal4.5g0.7g0.7g0g
Hunajameloni kuorittu 31g11kcal0.2g2.4g0g0.2g
Parsakaali brokkoli 18g6.1kcal0.8g0.3g0.1g0.4g
Saksanpähkinä 6.1g42kcal0.9g0.2g4g1g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g5.2g3.8kcal0.1g0.9g0g0g
Persilja 1.7g0.5kcal0g0g0g0.1g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g40g36kcal2.5g6.4g0.1g0g
Kananmuna, keitetty 29g41kcal3.6g0.1g3g0g
Rypsiöljy 4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml4.4g0.9kcal0.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana462g443kcal26.8g25.6g25.4g4.8g
Valittu annoskoko231g222kcal13.4g12.8g12.7g2.4g
Annoskoko puolitettuna116g111kcal6.7g6.4g6.4g1.2g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.5g5.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004