Kaalikeitto (soijarouhetta ja linssejä)

1-1,5kg valkokaalia
3 sipulia
3 isoa porkkanaa
500g tomaattimurskaa
3 kasvisliemikuutiota
8 maustepippuria
3 valkosipulin kynttä
1 dl vihreitä linssejä
1 dl soijarouhetta
Vettä

Liota linssejä tunti ja huuhtele.

Turvota soijarouhe pakkauksen ohjeen mukaan.

Pese, kuori ja paloittele vihannekset ja valkosipulit.

Laita kasvikset isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että kasvikset lähes peittyvät.

Kiehauta.

Anna hautua kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Lisää sitten muut ainekset.

Kiehauta ja anna hautua noin 10 minuuttia.

Pakasta ylimääräiset keitot!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 85g24kcal1g3.4g0.2g1.8g
Sipuli (kuorittu)8.5g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g17g4.7kcal0.1g1g0g0.4g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g28g10kcal0.5g1.9g0g0.4g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g1.7g4.1kcal0.1g0.7g0.1g0g
Maustepippuri, annos 1g0.5g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Linssi, vihreä, go green4.5g15kcal1.3g2.6g0g1.4g
Soijarouhe, 1 dl1.7g5.8kcal0.6g0.2g0.3g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 85g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana464g132kcal7.6g20.6g1.2g8.6g
Valittu annoskoko232g66kcal3.8g10.3g0.6g4.3g
Annoskoko puolitettuna116g33kcal1.9g5.2g0.3g2.2g
Arvot/100g100g29kcal1.6g4.4g0.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106278