Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g112g405kcal15.7g76.4g3.5g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g5.6g1.4kcal0g0.5g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 82g115kcal1.5g0.4g11.2g3.9g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )14g126kcal0g0g14g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g8.4g34kcal1.9g0g2.8g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g8.4g33kcal2.8g0g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana463g1429kcal44g155g67.8g7.8g
Valittu annoskoko232g715kcal22g77.5g33.9g3.9g
Annoskoko puolitettuna116g357kcal11g38.8g17g2g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.4g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437961