Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 94g15kcal1.2g1.1g0.2g1.4g
Sipuli 10g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kevytkerma38g45kcal1.2g1.7g3.8g0g
Valkoviini kuiva 19g13kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g4.7g4.2kcal0.1g0.2g0.3g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g7.5g19kcal1.7g0.1g1.3g0g
Rypsiöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana465g233kcal9g7.8g15g3.2g
Valittu annoskoko233g116kcal4.5g3.9g7.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna116g58kcal2.3g2g3.8g0.8g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402