Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g19g11kcal0.3g2.4g0g0.2g
Oliiviöljy 3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Tomaattimurska 120g35kcal0.7g6.4g0.2g2.3g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)3.4g3.4kcal0.3g0.6g0g0.1g
Sokeri 0.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 9g2.4kcal0.3g0.1g0.1g0.1g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana465g176kcal3.2g20g8g5.4g
Valittu annoskoko233g88kcal1.6g10g4g2.7g
Annoskoko puolitettuna116g44kcal0.8g5g2g1.4g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766