Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen30g10kcal1g1.5g0g0g
Hiiva 2.5g1.9kcal0.3g0g0g0.2g
Sokeri 21g86kcal0g21.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2.1g0g1.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 52g178kcal5.3g36.2g0.6g1.8g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g7.5g54kcal0.1g0.1g6g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)30g57kcal0.1g13.7g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki50g28kcal4.2g2.5g0.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu20g12kcal0.2g0.9g0.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana465g903kcal26.8g152.6g18.4g4.2g
Valittu annoskoko233g451kcal13.4g76.3g9.2g2.1g
Annoskoko puolitettuna116g226kcal6.7g38.2g4.6g1.1g
Arvot/100g100g194kcal5.8g32.8g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=345817