Raparperipiirakka pk

Piirakka:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu margariini/voi ja maito.

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeria hieman.

Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista piirakan kypsyessä kastike.

Mittaa kattilaan kylmänä:

3dl maitoa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa.

Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.

Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Pirike

Pirike sanoi...

Helppo ja hyvä resepti!!

keskiviikko 01.07.2009 klo 18:59

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl206g268kcal27g0.6g17.1g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl375g1499kcal0g374.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.365g1279kcal48.6g248.4g8.8g13.9g
Leivinjauhe 13g22kcal0.6g4.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g50kcal0g12.4g0g0g
Voi ingman187g1349kcal0g0g149.9g0g
Maito,rasvaton (valio)187g62kcal6.2g9.2g0g0g
Maito,rasvaton (valio)375g124kcal12.4g18.4g0g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl187g749kcal0g187.3g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g38g126kcal0g30.7g0g0g
Raparperi 375g126kcal2.6g20.6g0.4g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4640g11306kcal194.8g1814g352.4g38.4g
Valittu annoskoko2320g5653kcal97.4g907g176.2g19.2g
Annoskoko puolitettuna1160g2827kcal48.7g453.5g88.1g9.6g
Arvot/100g100g244kcal4.2g39.1g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129034