Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g14g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 750g352kcal13.6g53.7g6.9g9.4g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g1000g3298kcal119.9g659.6g24g82g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4640g8185kcal267g1426.6g161.8g182.8g
Valittu annoskoko2320g4093kcal133.5g713.3g80.9g91.4g
Annoskoko puolitettuna1160g2046kcal66.8g356.7g40.5g45.7g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021