Helikellon kasvissosekeitto

Alkuperäinen ohje: Siirry sivulle!
3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
2 kpl sipuleita
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kana- tai kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl kermaa tai kolmen juuston kermaa
(1 tl sokeria)
valkopippuria
oliiviöljyä

Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.

Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.

Lisää vesi, kanaliemikuutiot ja pilkotut perunat.

Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.

Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen kerma ja mausteet.

Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi oreganolla, basilikalla tai chilillä.

Kiehauta keittoa ja tarjoile.

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.

Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Ohjeessa mainitaan sokerikin, mutta minusta se ei vaadi sitä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 466 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g33g20kcal0.5g4.3g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g2g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.2g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)3.3g8.7kcal0.4g0.4g0.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 33g110kcal0.7g1g11.7g0g
Valkopippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso0.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Basilika, kuivattu 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana466g360kcal4.4g18.8g30g3.2g
Valittu annoskoko233g180kcal2.2g9.4g15g1.6g
Annoskoko puolitettuna117g90kcal1.1g4.7g7.5g0.8g
Arvot/100g100g77kcal0.9g4g6.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432817