Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 15g5.8kcal0.2g1g0g0.4g
Kaali, paistettu 10g8.4kcal0.1g0.4g0.6g0.2g
Sipuli, paistettu 4.7g4.7kcal0.1g0.2g0.4g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Kevyt Herkkulenkki, Atria19g24kcal2.3g0.2g1.7g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 66g36kcal1g8.6g0.1g0.6g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g2.8g11kcal0.1g0.6g1g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana467g212kcal7.8g22.6g10.6g2.6g
Valittu annoskoko234g106kcal3.9g11.3g5.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna117g53kcal2g5.7g2.7g0.7g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777