Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow319g1756kcal2.9g2.9g191.6g0g
Kananmuna kuoreton 176g251kcal22g0.5g18g0g
Vehnäjauho puolikarkea 311g1068kcal31.7g218g3.7g10.9g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 639g227kcal1g45.4g0.6g12.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g51kcal0g12.6g0g0g
Omenasose makeuttamaton 144g108kcal0.4g24.4g0.1g2.2g
Margariini, 60%, Rainbow160g878kcal1.4g1.4g95.8g0g
Sokeri 271g1102kcal0g271.2g0g0g
Ruishiutale 287g849kcal25.1g149.5g7.2g39.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4672g12639kcal170.6g1463.8g634g131.8g
Valittu annoskoko2336g6319kcal85.3g731.9g317g65.9g
Annoskoko puolitettuna1168g3160kcal42.7g366g158.5g33g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83324