Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen483g3474kcal4.8g4.8g386g0g
Vehnäjauho, sunnuntai483g1689kcal57.9g342.6g10.1g14.5g
Luumu kivetön, kuivattu 483g982kcal20.3g181.4g4.1g41.5g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g398g569kcal49.8g1.2g41g0g
Sokeri 483g1958kcal0g482g0g0g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4680g17386kcal266.8g2033.2g882.4g112.2g
Valittu annoskoko2340g8693kcal133.4g1016.6g441.2g56.1g
Annoskoko puolitettuna1170g4347kcal66.7g508.3g220.6g28.1g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278