Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 320g123kcal3.2g22.1g0.6g8g
Palsternakka 150g96kcal0.8g17.7g0.6g6.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g236g64kcal3.1g11.3g0.5g4g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)16g40kcal1.8g0.5g3.5g0.2g
Vesi1001g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g15g17kcal0.1g3.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 400g155kcal0.6g32.7g0.4g6g
Mustapippuri, annos 1g1g2.3kcal0.1g0.4g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g150g315kcal34.5g0g19.5g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g50g70kcal1.4g3.3g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4680g1763kcal91.2g183g62.2g50g
Valittu annoskoko2340g881kcal45.6g91.5g31.1g25g
Annoskoko puolitettuna1170g441kcal22.8g45.8g15.6g12.5g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712