Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g373g616kcal74.7g0g35.5g0g
Peruna, vanha, kuorittu 630g480kcal11.8g97.6g1.3g6.3g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g420g84kcal4.2g12.6g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 933g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4718g2401kcal181.4g220.4g78.2g12.6g
Valittu annoskoko2359g1201kcal90.7g110.2g39.1g6.3g
Annoskoko puolitettuna1180g600kcal45.4g55.1g19.6g3.2g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381506