Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali200g42kcal2.4g6.8g0.4g4.2g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Inkivääri, tuore, silputtu2.5g2kcal0g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Soijakastike 5g3kcal0.3g0.5g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Ruohosipuli, tuore10g2.7kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana472g313kcal6.6g18.2g23.6g9.2g
Valittu annoskoko236g157kcal3.3g9.1g11.8g4.6g
Annoskoko puolitettuna118g78kcal1.7g4.6g5.9g2.3g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764