Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa49g8.4kcal0.2g1.2g0.3g0.3g
Miniluumutomaatti, annos 250g35g7kcal0.2g1.2g0.1g0g
Purjosipuli 28g6.4kcal0.5g0.7g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g7.9kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Maa-artisokka 56g26kcal0.3g4.6g0.1g2.2g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)28g17kcal0.3g1.3g1.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa11g34kcal2.6g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana472g212kcal8.6g21.4g8.8g7.6g
Valittu annoskoko236g106kcal4.3g10.7g4.4g3.8g
Annoskoko puolitettuna118g53kcal2.2g5.4g2.2g1.9g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.9g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090