Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 73g18kcal1.3g1.6g0.2g1.7g
Sipuli (kuorittu)29g7.9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Parsakaali brokkoli 73g26kcal3.4g1.4g0.2g1.8g
Kasvisliemikuutio, Knorr2.9g8.2kcal0.2g0.3g0.7g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)58g93kcal1.6g1.6g8.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana472g305kcal13.8g12.6g20g8g
Valittu annoskoko236g153kcal6.9g6.3g10g4g
Annoskoko puolitettuna118g76kcal3.5g3.2g5g2g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139