Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2004g423kcal24.1g68.1g4g42.1g
Oliiviöljy 113g997kcal0g0g112.7g0g
Inkivääri, tuore, silputtu25g20kcal0.5g4.5g0.2g0.5g
Valkosipuli 50g54kcal4g8.2g0.3g1.1g
Soijakastike 50g30kcal2.6g4.8g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Ruohosipuli, tuore100g27kcal1.4g3.8g0.6g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4720g3131kcal66.2g182.6g236g92.2g
Valittu annoskoko2360g1566kcal33.1g91.3g118g46.1g
Annoskoko puolitettuna1180g783kcal16.6g45.7g59g23.1g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764