Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g600g4440kcal0g0g492g0g
Sokeri 800g3247kcal0g799.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Kaurahiutale 480g1796kcal69.6g273.6g35g48g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Puolukka 240g93kcal1.1g16.3g1.2g6.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4720g19851kcal198.4g2194.8g1101.4g108.6g
Valittu annoskoko2360g9925kcal99.2g1097.4g550.7g54.3g
Annoskoko puolitettuna1180g4963kcal49.6g548.7g275.4g27.2g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380536