Porkkanasämpylät

-Sekoita omenamehu ja kermaviili.

Lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola, hunaja ja raastetut porkkanat.

Sekoita hyvin.

-Lisää sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja öljy.

-Anna kohota liinan alla reilusti.

-Leivo sämpylät ja anna vielä kohta ennen paistamista.

-Sämpylät ottavat helposti väriä uunissa.

-Paista 225c noin 13 min

-Itse tein isoja sämpylöitä, jolloin ohjeesta tuli 21 kpl. PIenempiäkin voi varmasti tehdä, ja silloin paistoaikakin pienempi (10min)

Reseptistä tulee n. 21 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Akarola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu (Eldorado), annos 200g458g202kcal0.9g47.7g0.9g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%306g183kcal9.8g21.7g6.1g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 76g57kcal10g0.8g0.3g5.3g
Hunaja 92g303kcal0.5g74.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g199g56kcal1.2g11.8g0.4g5g
Sämpyläjauho, lidl917g3300kcal119.2g641.7g22.9g27.5g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl153g519kcal21.4g85.6g10.2g16.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl153g1375kcal0g0g152.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4736g11989kcal326g1766.8g387.2g109.2g
Valittu annoskoko2368g5995kcal163g883.4g193.6g54.6g
Annoskoko puolitettuna1184g2997kcal81.5g441.7g96.8g27.3g
Arvot/100g100g253kcal6.9g37.3g8.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88761