Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 125g48kcal1.3g8.6g0.3g3.1g
Valkosipuli 3.5g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Sipuli 28g8.3kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Kasvisliemikuutio 50g152kcal4.7g6.7g11.7g0.8g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Basilika, tuore3.8g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g25g63kcal4g0.4g5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.6kcal0.3g1.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana475g572kcal22g39.2g34.2g9.6g
Valittu annoskoko238g286kcal11g19.6g17.1g4.8g
Annoskoko puolitettuna119g143kcal5.5g9.8g8.6g2.4g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484