Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)
Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.
Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.
Kuullotetaan sipuli kattilassa.
Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.
Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.
Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.
Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.
Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.
Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa
Lydiat