Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g449g91kcal2.7g17.1g1.3g6.3g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 135g17kcal1.5g1.3g0.3g1.3g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki360g288kcal46.7g7.2g7.2g0g
Hunajameloni kuorittu 315g115kcal2g24.5g0.3g2.5g
Parsakaali brokkoli 180g63kcal8.3g3.5g0.5g4.5g
Saksanpähkinä 63g428kcal9.2g2.1g41g10g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g54g39kcal1.3g9.1g0.1g0g
Persilja 18g4.9kcal0.2g0.2g0g1.4g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g413g372kcal26g66.1g1.2g0g
Kananmuna, keitetty 297g423kcal37.1g0.9g30.4g0g
Rypsiöljy 49g429kcal0g0g48.5g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml45g9kcal3.6g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4752g4558kcal277.2g264g261.8g52g
Valittu annoskoko2376g2279kcal138.6g132g130.9g26g
Annoskoko puolitettuna1188g1140kcal69.3g66g65.5g13g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004