Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g1.5g5.6kcal0.7g0.6g0.1g0g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g141g464kcal16.9g92.9g3.4g11.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7g63kcal0g0g7g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu14g76kcal3.4g2.5g6.5g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana477g1246kcal42g198.8g34g24g
Valittu annoskoko239g623kcal21g99.4g17g12g
Annoskoko puolitettuna119g312kcal10.5g49.7g8.5g6g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142152