Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g4.4g2.4kcal0.1g0.3g0.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi1g2.7kcal0.1g0.1g0.2g0g
Kukkakaali 87g21kcal1.6g1.9g0.3g2g
Palvikinkku HK 3%15g15kcal2.8g0.1g0.5g0g
Vesi131g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana478g83kcal9.2g4.8g2.2g4g
Valittu annoskoko239g41kcal4.6g2.4g1.1g2g
Annoskoko puolitettuna120g21kcal2.3g1.2g0.6g1g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830