Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki375g210kcal31.9g18.7g0.7g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g33g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 30g99kcal0.2g24.2g0g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 180g674kcal26.1g102.6g13.1g18g
Vehnälese, Liperin mylly38g54kcal5.6g3.4g2.1g20.6g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g98g313kcal10.7g62.4g2.1g10.7g
Vehnäjauho puolikarkea 675g2316kcal68.8g472.5g8.1g23.6g
Rypsiöljy 41g358kcal0g0g40.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4782g8047kcal286.6g1367.6g133.2g145.8g
Valittu annoskoko2391g4023kcal143.3g683.8g66.6g72.9g
Annoskoko puolitettuna1196g2012kcal71.7g341.9g33.3g36.5g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558