Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Porkkana 9g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Tomaattimurska (Euro shopper)9g2.7kcal0.1g0.4g0g0g
Rypsiöljy 0.2g2.2kcal0g0g0.2g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 2.9g9kcal0.7g1.3g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana48g37kcal1.8g4.6g0.6g1g
Valittu annoskoko24g18kcal0.9g2.3g0.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna12g9kcal0.5g1.2g0.2g0.3g
Arvot/100g100g76kcal3.7g9.5g1.2g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970