Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 0.8g5.5kcal0g0g0.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen7.8g2.6kcal0.3g0.4g0g0g
Hiiva 0.8g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)4.7g16kcal1.3g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g118kcal5.4g15g3.6g1g
Valittu annoskoko24g59kcal2.7g7.5g1.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna12g30kcal1.4g3.8g0.9g0.3g
Arvot/100g100g243kcal11.1g30.9g7.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570