Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g13g45kcal1.6g8.8g0.3g1.1g
Grahamjauho 0.8g2.7kcal0.1g0.5g0g0.1g
Siirappi 0.6g1.8kcal0g0.4g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.6g1.9kcal0.2g0g0.1g0.2g
Seesaminsiemen, kuorineen 0.5g3.2kcal0.1g0g0.3g0.1g
Rypsiöljy 0.4g3.3kcal0g0g0.4g0g
Vesi7.4g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.7g0.6kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g116kcal4.2g19.4g2.2g3.2g
Valittu annoskoko24g58kcal2.1g9.7g1.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna12g29kcal1.1g4.9g0.6g0.8g
Arvot/100g100g239kcal8.6g39.9g4.5g6.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010