Peruna puuro

Perunoita (jauhoisia) 1 kg
Ohra- tai ruisjauhoja 1 dl
Suolaa ripsaus

Keitä kuoritut perunan lohkot vedessä.

Keitinvesi talteen.

Perunat muusiksi.

Ohentele muusi keidinvedellä suht.

notkeaksi.

Lämmäytä.

Lisää jauhot hyvin sekoittaen.

Lisää keitinvettä, jos tarvitsee.

Mausta suolalla.

Anna kypsyä hautuen tunti kannen alla.

Syödään voisilmän tai puolukkasurvoksen kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Munkki13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 24g18kcal0.4g3.6g0g0.2g
Ohrajauho 1.2g3.8kcal0.1g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana49g43kcal1g8.8g0g0.6g
Valittu annoskoko25g22kcal0.5g4.4g0g0.3g
Annoskoko puolitettuna12g11kcal0.3g2.2g0g0.2g
Arvot/100g100g88kcal2g17.8g0g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153168